Geschiedenis

VC Herzele-Ressegem werd opgericht in 2014 na een fusie tussen de Herzeelse voetbalploegen VC Ressegem en KFC Herzele.

VC Ressegem was al een fusieclub, opgericht uit onder meer Ressegem, Woubrechtegem en Hillegem. Na de opheffing van KFC Herzele in 2013 ontstond al snel de nieuwe fusieclub "VC Herzele-Ressegem".

Na een slecht eerste seizoen in Derde Provinciale degradeerde de nieuwe fusieclub al meteen.

In het eerste seizoen in Vierde Provinciale (2015-2016) eindigde de club ver onder de verwachtingen op de achtste plaats. Toenmalig kampioen was FC Doggen. In het daaropvolgende seizoen deed VC Herzele-Ressegem vol mee voor de titel, het vocht een nek-aan-nekrace uit met WK Sint-Goriks, dat het uiteindelijk haalde met 69 punten voor VC Herzele-Ressegem, dat met 68 punten de eindronde moest spelen. Deze eindronde draaide op een sisser uit met 4-0-verlies op het veld van Hamme-Zogge.

In seizoen 2017-2018 was de titel het uitgesproken doel van voorzitter Danny Van Melkebeke. Hiervoor werden er een paar sterke transfers gedaan. Op de derde speeldag was er de derby met de andere titelfavoriet uit Herzele, namelijk SV Sint-Antelinks. Deze eindigde op 4-0 voor VC Herzele-Ressegem. De terugmatch tussen de twee grote rivalen eindigde op 3-0 voor Sint-Antelinks. Na twintig speeldagen was het verschil twee punten in het voordeel van de wit-zwarten.

De club treedt momenteel aan in Derde Provinciale D in Oost-Vlaanderen en speelt op de voormalige terreinen van KFC Herzele.

LOCATIE: De Tramzate 6 9550 Herzele
TEL.: 0477 28 87 33